Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z owocami
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier i proszek do pieczenia. Margarynę lub masło posiekać z mąką nożem, dodać żółtko i jajko oraz śmietanę. Wyrobić ciasto i odłożyć na 1 godzinę do lodówki.
Wyjąć i rozwałkować ciasto podsypując delikatnie mąką. Wkrawać krążki i wyklejać nimi foremki posypane bułką tartą.
Wyłożyć na blaszkę i wstawić do piekarnika. Piec na złoty kolor w 190 stopniach, wystudzić.
Budyń śmietankowy ugotować z cukrem i wystudzić.
Zimnym budyniem wypełniać babeczki i dekorować owocami.
Wyjąć i rozwałkować ciasto podsypując delikatnie mąką. Wkrawać krążki i wyklejać nimi foremki posypane bułką tartą.
Wyłożyć na blaszkę i wstawić do piekarnika. Piec na złoty kolor w 190 stopniach, wystudzić.
Budyń śmietankowy ugotować z cukrem i wystudzić.
Zimnym budyniem wypełniać babeczki i dekorować owocami.