Sposób przygotowania:
Bezowe ciasteczka
Białka wlać do suchej miski i miksować aż będzie sztywna piana.
Do piany z białek stopniowo dosypywać po 1 łyżce cukru(wymieszany z cukrem waniliowym) i cały czas miksować tak długo, aż cukier się rozpuści.
Dodać sok z cytryny aż piana zrobi się bardzo gęsta i błyszcząca. Gotową pianę z białek przełożyć do worka cukierniczego i wyciskać beziki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Beziki suszyć w temp.110 stopni około 70 minut.W tym czasie kilkakrotnie otworzyć drzwiczki piekarnika żeby wypuścić parę.
Do piany z białek stopniowo dosypywać po 1 łyżce cukru(wymieszany z cukrem waniliowym) i cały czas miksować tak długo, aż cukier się rozpuści.
Dodać sok z cytryny aż piana zrobi się bardzo gęsta i błyszcząca. Gotową pianę z białek przełożyć do worka cukierniczego i wyciskać beziki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Beziki suszyć w temp.110 stopni około 70 minut.W tym czasie kilkakrotnie otworzyć drzwiczki piekarnika żeby wypuścić parę.