Sposób przygotowania:
Ciasteczka bezowe kokoskiKrok 1:
Białka przekładamy do głębokiego naczynia. Wsypujemy szczyptę soli. Miksujemy na sztywną pianę.
Następnie wsypujemy cukier i chwilę miksujemy, aż cukier się rozpuści. Na koniec dodajemy wiórki i mieszamy.
Krok 2:
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wykładamy łyżką porcję masy bzowej i formujemy małe kleksy.
Pieczemy ok 10 - 15 minut w 170 stopniach, aż ładnie się zarumienią.
Krok 3:
Upieczone ciasteczka studzimy.
Czekoladę siekamy, dodajemy mleko i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Mieszamy aż całość się ładnie połączy.
Upieczone ciasteczka namaczamy w czekoladzie lub je dowolnie oblewamy.
Odstawiamy do zastygnięcia czekolady.
Smacznego!