Bezowe serduszka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kruche serduszka z delikatną bezową górą

Bezowe serduszka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bezowe serduszka

 

 

  • BEZA
  • 10 dag cukru pudru
  • 2 białka
  • 2 dag cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Bezowe serduszka
PRZYGOTOWANIE CIASTA Mąkę przesiewamy na stolnicę robimy dołek dodajemy cukier puder, schłodzone pokrojone masło oraz żółtko na końcu dodajemy śmietanę oraz szczyptę soli zarabiamy energicznie ciasto. Schładzamy ciasto godzinę w lodówce PRZYGOTOWANIE BEZY Białka ubijamy na sztywno pianę dodajemy cukier puder, cukier waniliowy i ucieramy na gładką masę. PRZYGOTOWANIE CIASTECZEK Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na cienki placek wycinamy ciasteczka. Kładziemy serduszka na blaszkę smarujemy ubitą bezą. Pieczemy 15-20 min w temp.180.- gotowe ciasta odstawiamy do ostygnięcia
Bezowe serduszka
Gotowe zarobione ze składników ciasto do schłodzenia
Bezowe serduszka
Schłodzone ciasto na ciastka cienko rozwałkowujemy
Bezowe serduszka
Za pomocą foremki wycinamy ciasteczka serduszka
Bezowe serduszka
Wycięte ciasta rozkładamy na blaszkę smarujemy bezą

Tagi:

ciasto beza bezy