goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Bezowe koszyczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Świetny dodatek, a nawet podstawa deseru

Bezowe koszyczki

Składniki:

Bezowe koszyczki

 

  • białka 5 sztuki
  • proszek do pieczenia 1/4 łyżeczka
  • cukier 10 dag
  • cukier puder 10 dag
  • mąka ziemniaczana 2 dag

 

 

Sposób przygotowania:

Bezowe koszyczki
Białka ubijamy z cukrem, dodajemy proszek do pieczenia. Ubijamy sztywną pianę. Dodajemy cukier puder, mąkę ziemniaczaną i delikatnie mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 100 stopni. Blaszkę wyścielamy papierem pergaminowym i szprycą w piany formujemy niewielkie koszyczki (niewielkie koło z obręczą naokoło). Wstawiamy nasze bezy do piekarnika i je suszymy. Koszyczki wypełnić możemy czekoladkami, owocami kandyzowanymi.