cherrycola

cherrycola

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 78]

Bezy 11

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smakowite, bardzo szybkie do wykonania bezy

Bezy 11 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bezy 11

 

  • 2 białka
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 1 łyzeczka cukru wanilinowego

Sposób przygotowania:

Bezy 11
bezy wykonuje sie bardzo latwo. Najdłużej schodzi z ich upieczeniem. Białka ubijamy z dodatkiem szczypty soli. Gdy bedą już sztywne powolutku dosypujemy cukier kryształ. Możemy ubijać mikserem bądź ręczną trzepaczką. Na koniec dodajemy cukeir wanilinowy. Piekarnik nagrzewamy do 150 stopni i wkładamy bezy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Czas pieczenia zalezy od Naszych upodobań. Ja na przykład lubię miękki środek. Więc piekę je ok 30 minut. Najlepiej jest kosztować.Smacznego!
Bezy 11
Składniki potrzebne na przygotowanie bezów
Bezy 11
Białka ubijamy na sztywno i dodajemy cukier
Bezy 11
Gotowe bezy wykładamy na papier do pieczenia
Bezy 11
Upieczone bezy przechowujemy w zamknięciu

Tagi:

bezy