Sposób przygotowania:
Bezowy tort Dacquoise
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę po czym zacznij stopniowo dodawać biały cukier i cukier trzcinowy, kiedy masa będzie dobrze ubita a cukier się rozpuści dodaj ocet.
Z tak przygotowanej masy bezowej uformuj dwa krążki i piecz je w 140 stop przez 90 min, w między czasie przygotuj masę.
Do ubitej na sztywno śmietanki dodaj serek mascarpone i masę kajmakową, kiedy całość się połączy wsyp posiekane orzechy włoskie i pokrojone daktyle całość wymieszaj.
Kiedy bezy już ostygną przełóż je kremem.
Z tak przygotowanej masy bezowej uformuj dwa krążki i piecz je w 140 stop przez 90 min, w między czasie przygotuj masę.
Do ubitej na sztywno śmietanki dodaj serek mascarpone i masę kajmakową, kiedy całość się połączy wsyp posiekane orzechy włoskie i pokrojone daktyle całość wymieszaj.
Kiedy bezy już ostygną przełóż je kremem.