mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Bezy 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo proste i Pyszne domowe bezy

Bezy 2 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Bezy 2

 

  • 4 białka z
  • 40 dag cukru

Sposób przygotowania:

Bezy 2
Białka ubijamy na sztywno , gdy zaczną się ścinać dodajemy strumieniem cukier musi być go tak dużo aby bezy wyszły idealne . Ubijamy na puszystą masę . Piekarnik nagrzewamy do 130 c . Masę przekładamy do szprycy i na blaszkę z piekarnika wyciskamy średniej wielkości wzorki . Wkładamy do piekarnika i przy lekko uchylonym pieczemy 1 h w temp 130 C . Po tym czasie możemy już je zjadać ale najlepsze są dnia następnego kiedy wyschną odpowiednio . Wystarczy je zostawić na noc w piekarniku.
Bezy 2
Na blaszkę wyciskamy szprycką gotową masę
Bezy 2
Białka z cukrem po ubiciu powinny być gęste
Bezy 2
Przygotowujemy białka sztuk 4 i miseczkę cukru 40 dag

Tagi:

bezy