lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Bezy 7

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bezy wyszły pyszne i ładny kolor dostały

Bezy 7 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bezy 7

 

  • 8 białek
  • 1.1/2 szklanki cukru pudru
  • barwnik spożywczy czerwony
  • rękaw do masy

Sposób przygotowania:

Bezy 7
7 białek ubiłam ze szklanka cukru pudru. Osobno w misce dałam jedno białko pół szklanki cukru pudru i 6 kropel barwnika spożywczego czerwonego wymieszałam to razem. W trakcie ubijania dodałam z miseczki kolorową masę. Miksowałam aż zrobiła się gęsta pianka . Łyżką nakładałam do rękawa piankę a potem wyciskałam na papier do pieczenia formowałam pagórki .Piekłam na dwa razy bo trochę było tego pieczemy koło 15 minut w 180 stopniach potem zmniejszamy do 110 stopni i godzinę trzymamy w piecu
Bezy 7
Zmiksowałam białka z cukrem pudrem na gęsta piankę
Bezy 7
W trakcie miksowania dodałam z miseczki rozrobione białko z cukrem pudrem i barwnikiem
Bezy 7
Nakładałąm do rekawa łyzka piankę inaczej nie dało
Bezy 7
wyciskałam małe pagórki pieklam na dwa razy

Tagi:

bezy