Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Bezy rodzynkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne, małe ciasteczka

Bezy rodzynkowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bezy rodzynkowe

 

  • 4 białka
  • 3/4 szkl cukru
  • rodzynki
  • skórka pomarańczy

Sposób przygotowania:

Bezy rodzynkowe
Białka ubić. Wsypać cukier, nadal ubijając. Układać na posmarowanej tłuszczem blaszce łyżką małe kuleczki. Dekorować rodzynkami i startą skórką pomarańczy. Piec przez 40 minut.
Bezy rodzynkowe
Bezy piec w piekarniku w temperaturze ok. 170 stopni.
Bezy rodzynkowe
Upieczone bezy mają lekko złoty kolor ( nie są śnieznobiałe).

Tagi:

bezy