renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Biała czekolada korzenno - mandarynkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Rozgrzewająca i aromatyczna czekolada biała

Biała czekolada korzenno - mandarynkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biała czekolada korzenno - mandarynkowa

 

Sposób przygotowania:

Biała czekolada korzenno - mandarynkowa
Mleko przelać do wysokiego garnka i powoli podgrzewać, następnie dodać pokruszoną białą czekoladę, podgrzewać dalej i mieszać aż do rozpuszczenia. Gdy czekolada ulegnie rozpuszczeniu, dodać mandarynkę pokrojoną w plastry, goździki i cynamon, wymieszać i podgrzać aż osiągnie temperaturę "prawie wrzenia". Następnie zestawić z gazu (wyciągnąć goździki i mandarynki) i gorącą miksturę spienić. Potem rozlać do szklanek, udekorować ubitą śmietanką 36%, kawałkiem mandarynki i lekko oprószyć cynamonem.
Biała czekolada korzenno - mandarynkowa
Mleko podgrzewać w wysokim garnku mieszając
Biała czekolada korzenno - mandarynkowa
Następnie dodać czekoladę, mandarynki, goździki i cynamon
Biała czekolada korzenno - mandarynkowa
Następnie całą miksturę spienić mikserem lub innym urządzeniem
Biała czekolada korzenno - mandarynkowa
Spienioną czekoladę przelać do wysokich szklanek