Sposób przygotowania:
Biała kapusta z koperkiem i kminkiem.
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach
Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, dodać utarte na tarce marchewki, wlać 1 szklankę wody i dusić pod przykryciem około 10 minut. Na patelni rozgrzać masło, wsypać mąkę, wymieszać i zrobić jasną zasmażkę. Połączyć z kapustą, dodać sok z cytryny, kminek, przyprawić do smaku solą i zagotować. Następnie zdjąć z ognia, wsypać posiekany koperek i wymieszać.
Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, dodać utarte na tarce marchewki, wlać 1 szklankę wody i dusić pod przykryciem około 10 minut. Na patelni rozgrzać masło, wsypać mąkę, wymieszać i zrobić jasną zasmażkę. Połączyć z kapustą, dodać sok z cytryny, kminek, przyprawić do smaku solą i zagotować. Następnie zdjąć z ognia, wsypać posiekany koperek i wymieszać.