Sposób przygotowania:
Biała kiełbasa zasmażona z cebulką
Kiełbasę białą parzoną nacinamy na krzyż , następnie obieramy cebulę i kroimy w piórka.
Pokrojoną cebulę wkładamy na olej i smażymy do lekkiego zeszklenia , oprószając lekko solą i pieprzem oraz przyprawą w płynie.
Na cebulę nakładamy kiełbasę i podsmażamy na małym ogniu do podpieczenia co jakiś czas obracając kiełbasę i mieszając razem z cebulą.
Podajemy do pieczywa na pyszne śniadanko, albo jako dodatek do pieczonych ziemniaczków.
Gdy mamy kiełbasę białą surową to najpierw ją parzymy.
Pokrojoną cebulę wkładamy na olej i smażymy do lekkiego zeszklenia , oprószając lekko solą i pieprzem oraz przyprawą w płynie.
Na cebulę nakładamy kiełbasę i podsmażamy na małym ogniu do podpieczenia co jakiś czas obracając kiełbasę i mieszając razem z cebulą.
Podajemy do pieczywa na pyszne śniadanko, albo jako dodatek do pieczonych ziemniaczków.
Gdy mamy kiełbasę białą surową to najpierw ją parzymy.
gusia1000