szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Biała kiełbasa z dynią i pomidorami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne, kolorowo podana biała kiełbasa świetnie będzie się prezentować na wielkanocnym stole. Bardzo szybka w przygotowaniu.

Biała kiełbasa z dynią i pomidorami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Biała kiełbasa z dynią i pomidorami

 

Sposób przygotowania:

Biała kiełbasa z dynią i pomidorami
Dynię obrać ze skórki, usunąć pestki i miąższ i pokroić w równą kostkę. Pomidory umyć, następnie również pokroić w kostkę. Obrany czosnek pokroić w większe plastry. Igiełki świeżego rozmarynu drobno posiekać. Żaroodporne naczynie wysmarować oliwą.

Dynię, pomidory i czosnek wymieszać ze świeżym i suszonym rozmarynem oraz solą. Przełożyć do naczynia. Na wierzch warzyw wyłożyć białą i posypać rozmarynem i majerankiem. Wszystko skropić oliwą.

Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekać ok. 20 minut.
Biała kiełbasa z dynią i pomidorami
Warzywa są aromatyczne i bardzo kolorowe.