Sposób przygotowania:
Biała kiełbasa z dynią i pomidorami
Dynię obrać ze skórki, usunąć pestki i miąższ i pokroić w równą kostkę. Pomidory umyć, następnie również pokroić w kostkę. Obrany czosnek pokroić w większe plastry. Igiełki świeżego rozmarynu drobno posiekać. Żaroodporne naczynie wysmarować oliwą.
Dynię, pomidory i czosnek wymieszać ze świeżym i suszonym rozmarynem oraz solą. Przełożyć do naczynia. Na wierzch warzyw wyłożyć białą i posypać rozmarynem i majerankiem. Wszystko skropić oliwą.
Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekać ok. 20 minut.
Dynię, pomidory i czosnek wymieszać ze świeżym i suszonym rozmarynem oraz solą. Przełożyć do naczynia. Na wierzch warzyw wyłożyć białą i posypać rozmarynem i majerankiem. Wszystko skropić oliwą.
Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekać ok. 20 minut.
Venus89
szynszyla