ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Biała kiełbaska w piórkach z cebuli z żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Po prostu pyszna kiełbaska. Można zaserwować na obiad, jak i na ciepłą kolację. Żurawina jest doskonały dodatkiem.

Biała kiełbaska w piórkach z cebuli z żurawiną

Składniki:

Biała kiełbaska w piórkach z cebuli z żurawiną

 

Sposób przygotowania:

Biała kiełbaska w piórkach z cebuli z żurawiną

ETAP 1:

Białą kiełbasę zalać woda i gotować ok 20 min. Cebulę obrać, umyć, osuszyć i pokroić w piórka. Zeszklić na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowym. Cebule posolić i popieprzyć. Dodać kiełbaskę i żurawinę.

Zalać szklanką wywaru, w którym gotowała się kiełbasa.

Przykryć patelnię i dusić ok 15 min. Podawać ciepłą.

Smacznego.