Sposób przygotowania:
Biszkopt, który zawsze wychodzi
Sposób przygotowania:
Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Dodajemy na przemian żółtka z cukrem. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i delikatnie połączyć z masą jajeczną.
Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy około 40 - 50 min ( do suchego patyczka ) w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu biszkopt studzimy i kroimy na 3 blaty.
Wszystkie moje torty robię właśnie według tego biszkoptu tylko zmieniam ilości składników.
Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Dodajemy na przemian żółtka z cukrem. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i delikatnie połączyć z masą jajeczną.
Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy około 40 - 50 min ( do suchego patyczka ) w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu biszkopt studzimy i kroimy na 3 blaty.
Wszystkie moje torty robię właśnie według tego biszkoptu tylko zmieniam ilości składników.
gusia1000