Sposób przygotowania:
Torcik dla Amelki
1. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną masę dodając szczyptę soli. Pod koniec ubijania dodajmy cukier i żółtka nie przerywając ubijania.
2. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą, przesiewamy do masy białkowej i mieszamy.
3. Przełożyć ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (średnica tortownicy 26 cm).
4. Pieczemy 40 min (do suchego patyczka) w 180 stopniach.
5. Po upieczeniu biszkopt studzimy i kroimy na 3 blaty nasączamy sokiem.
6. Krem malinową robimy według opisu na opakowaniu
7. Krem śmietankowy:
Śmietanę ubijamy na sztywną masę z cukier puder pod koniec dodajemy śmietan fixy. Krem włożyć do lodówki. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklance gorącej wody.
Składanie tortu.
Spodni biszkopt smarujemy dżemem, nakładamy cześć kremu śmietankowego nakładamy drugi blat robię to samo co z pierwszym tylko nakładamy krem malinowy, nakładamy trzeci ostatni blat (trochę kremu śmietankowego odkładamy dodając tak na czubku patyczka czerwonego barwnika do zabarwienia ).
Tort smarujemy kremem śmietankowym na torcie układamy foczkę dekorujemy różnymi ozdobami z masy z masy cukrowej itp. oraz kremem.
Tort wkładamy na noc do lodówki.
2. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą, przesiewamy do masy białkowej i mieszamy.
3. Przełożyć ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (średnica tortownicy 26 cm).
4. Pieczemy 40 min (do suchego patyczka) w 180 stopniach.
5. Po upieczeniu biszkopt studzimy i kroimy na 3 blaty nasączamy sokiem.
6. Krem malinową robimy według opisu na opakowaniu
7. Krem śmietankowy:
Śmietanę ubijamy na sztywną masę z cukier puder pod koniec dodajemy śmietan fixy. Krem włożyć do lodówki. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklance gorącej wody.
Składanie tortu.
Spodni biszkopt smarujemy dżemem, nakładamy cześć kremu śmietankowego nakładamy drugi blat robię to samo co z pierwszym tylko nakładamy krem malinowy, nakładamy trzeci ostatni blat (trochę kremu śmietankowego odkładamy dodając tak na czubku patyczka czerwonego barwnika do zabarwienia ).
Tort smarujemy kremem śmietankowym na torcie układamy foczkę dekorujemy różnymi ozdobami z masy z masy cukrowej itp. oraz kremem.
Tort wkładamy na noc do lodówki.
gusia1000
zbysiowa
BozenaMatuszczyk
Dziękuję myślę ze dobre dzieci zadowolone.;)
ewaeu
BozenaMatuszczyk
Dziękuję Ewuś a co u Ciebie .Pozdrawiam.;)