lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

białe kiełbaski w zalewie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

białe kiełbaski w zalewie

białe kiełbaski w zalewie

Składniki:

białe kiełbaski w zalewie

 

  • por
  • 20 dag marchewki
  • 1/2 l bulionu
  • 20 dag cebuli
  • 1/2 kg białych kiełbasek
  • 2 łyżeczki soli
  • 3 łyżeczki cukru
  • 1/2 szkl białego wina

Sposób przygotowania:

białe kiełbaski w zalewie
Pora oczyść,pokrój w słupki.Cebulę pokrój w talarki,marchewki obierz,skrój w słupki.Wszystkie warzywa zagotuj przez 3 minuty w osolonej wodzie,odsącz i przelej zimną wodą.Bulion zagotuj z octem winnym i winem,dodaj sól i cukier oraz białe kiełbaski. Całość gotuj 7-10 minut.Następnie odcedź i ułóż je na warzywach,odstaw na 3-5 godzin.