Marta85

Marta85

Szef Kuchni
[Przepisów: 19]

Gulasz z kiełbasy i warzyw

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Gulasz jest smaczny i syty ,a do tego łatwy do przygotowania. Możemy dodać do niego także inną wędlinę,jeśli mamy jakieś "resztki"w lodówce.

Gulasz z kiełbasy i warzyw

Składniki:

Gulasz z kiełbasy i warzyw

 

  • 40 dag kiełbasy
  • 1 duża cebula
  • 4 pieczarki
  • 30 dag dowolnych warzyw na patelnie
  • 1 litr wywaru
  • przyprawy-sól,pieprz,przyprawa do gulaszu,majeranek,granulowanu
  • olej do smażeniaczosnek

Sposób przygotowania:

Gulasz z kiełbasy i warzyw

Gotowanie

W garnku rozgrzewamy niewielka ilość oleju dodajemy pokrojoną cebulę rumienimy, kiełbasę kroimy w półplasterki dorzucamy do cebuli i smażymy ok.5 minut. Pokrojone pieczarki oraz warzywa na patelnie dodajemy dodajemy do przesmażonej kiełbasy, zalewamy wywarem, warzywa, dusimy do miękkości warzyw, doprawiamy.