ewcia50.50

ewcia50.50

Kuchcik
[Przepisów: 5]

Białe-kwaśne

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pożywna zupa. Cała sztuka polega na przyprawieniu.

Białe-kwaśne

Składniki:

Białe-kwaśne

 

  • ziele angielskie, liść laurowy,pieprz(ziarnka), marejanek, kremówka, kartoflanka, przyprawa do zup, sól, ocet

Sposób przygotowania:

Białe-kwaśne
Włoszczyznę obrać, opłukać. Żeberka opłukać. Do dużego garnka włożyć włoszczyznę, żeberka, liść laurowy(3-4), ziele angielskie(3-5), pieprz(3-4). Gotować, aż zmięknie mięso. Następnie wyjąć żeberka i włoszczyznę. Obrać mięso z żeberek, marchewkę zetrzeć na wiórki na tarce i wrzucić do wywaru.Doprawiać do smaku przyprawą do zup, odrobiną soli, octem i cukrem (to jest najtrudniejsze) do uzyskania słodko- kwaśnego smaku. Kremówkę roztrzepać z kartoflanką( kartoflanki dodajamy w zależności jak zawiesitą chcemy mieć zupę), wlać do zupy i zagotować. Dosypać majeranek.
Podawać można z ziemniakami, kluskami kładzionymi( mąkę, jajo i odrobinę soli mieszamy łyżką na miseczce - musi być dość gęste i kładziemy łyżką na gotującą wodę; po wypłynięciu jeszcze chwilę gotujemy). Moi panowie lubią, gdy w zupce jest dużo mięska i jedzą ją z bułką. Życzę smacznego!

Tagi:

zupa przyprawy