Sposób przygotowania:
Rosół z chili petronelli
Mięso pokroić na mniejsze części, włożyć do dużego garnka, zalać zimną wodą. Odstawiamy na pół godziny-45 minut. Po tym czasie wylewamy mętną wodę, zalewamy nową zimną wodę przykrywając mięso i gotujemy na wolnym ogniu przez około 1 godzinę.
Przygotowujemy warzywa. Cebulę przypiekamy na palniku, marchewkę, pietruszkę i selera obieramy i kroimy na mniejsze porcje. Do wody również dodajemy pozostałe warzywa. Następnie gotować przez około 3 godziny na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Przy końcu gotowania przyprawiamy pieprzem, solą oraz chili.
Przygotowujemy warzywa. Cebulę przypiekamy na palniku, marchewkę, pietruszkę i selera obieramy i kroimy na mniejsze porcje. Do wody również dodajemy pozostałe warzywa. Następnie gotować przez około 3 godziny na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Przy końcu gotowania przyprawiamy pieprzem, solą oraz chili.