madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Biało czarny mus z chili

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo szybko się go robi tylko trzeba poczekać aż zgęstnieje, chociaż u mnie jedna porcja nigdy nie doczeka :) Słodka biała czekolada i gorzko pikantna czarna.

Biało czarny mus z chili Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biało czarny mus z chili

 

Sposób przygotowania:

Biało czarny mus z chili
Białka jaj ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru i kilku kropel cytryny. Obie czekolady łamiemy na mniejsze kawałki i każdą osobno rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dzielimy ubite białka na pół i dodajemy do każdej czekolady i mieszamy. Do gorzkiej czekolady dodajemy chili. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną pianę i także dzielimy na pól i tak jak białka dodajemy do mas czekoladowych. Powstałe musy czekoladowe wlewamy do kieliszków na przemian. Ja wlewam najpierw czarny, potem biały i ponownie czarny. Tak przygotowane musy wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Wierzch dekorujemy startą i wymieszaną czekoladą gorzką z białą.
Biało czarny mus z chili
Białka jaj ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem cukru
Biało czarny mus z chili
Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej
Biało czarny mus z chili
Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej
Biało czarny mus z chili
Ciemną masę mieszamy z połową ubitej kremówki

Tagi:

czekolada