Alessandro

Alessandro

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 77]

Mus czekoladowy z owocami i lentinkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Mus czekoladowy z owocami i lentylkami

Mus czekoladowy z owocami i lentinkami

Składniki:

Mus czekoladowy z owocami i lentinkami

 

  • składniki na 4 porcje

 

  • 500 ml śmietanki 30%
  • 2 tabliczki mlecznej czekolady
  • opakowanie lentylek
  • mix owoców w puszce
  • świeże owoce: truskawki , pomarańcze
  • łyżka żelatyny
  • 2 łyżki cukru

 

Sposób przygotowania:

Mus czekoladowy z owocami i lentinkami
Śmietankę ubić z cukrem, w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę. W odrobinie wody namoczyć żelatynę , rozpuścić i dodać do śmietanki, połączyć całość z rozpuszczoną czekoladą. Wsypać lentylki i dobrze wymieszać. Do wysokich szklanek wsypać trochę owoców i zalać musem. Wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Udekorować świeżymi owocami przed podaniem.

Tagi:

czekolada