szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Biało-czerwona przekąska z mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybka do przygotowania przekąska dla niespodziewanych gości. Wystarczy kilka chwil i mamy pyszne i efektowne danie.

Biało-czerwona przekąska z mozzarellą

Składniki:

Biało-czerwona przekąska z mozzarellą

 

  • 1 opakowanie pomidorków koktajlowych
  • 1 opakowanie mini mozzarelli
  • świeża bazylia
  • 5 łyżek oleju z bazylią i cytryną
  • zioła włoskie w młynku
  • wykałaczki

Sposób przygotowania:

Biało-czerwona przekąska z mozzarellą
Pomidorki i liście bazylii dokładnie umyć. Mini mozzarellę osączyć z zalewy.

Na wykałaczki nabijać kolejno: pomidorki koktajlowe, następnie po listku bazylii, a na koniec nabić mini mozzarellę.

Ułożyć na talerzyku. Polać olejem bazyliowo-cytrynowym i posypać mieszanką ziół włoskich.

Schłodzić w lodówce.