Sposób przygotowania:
Muffinki wytrawne
Wymieszać składniki suche: przesianą przez sito mąkę, cukier, proszek do pieczenia. Wymieszać za pomocą miksera składniki mokre: jajka, maślankę, a na końcu wystudzone, rozpuszczone masło.
Składniki suche połączyć ze składnikami mokrymi i wymieszać łyżką drewnianą.
Do gotowej masy dodać pokrojone składniki: ser feta i pomidory suszone pokrojone w kostkę, oliwki pokrojone w ćwiartki oraz drobno posiekaną natkę pietruszki.
Przyprawić pieprz i zioła prowansalskie. Wymieszać. Masę wyłożyć do papilotek, zajmując 3/4 jej objętości. Piec 20-25 min. w temp.180 stopni.
Podawać na ciepło lub na zimno.
Składniki suche połączyć ze składnikami mokrymi i wymieszać łyżką drewnianą.
Do gotowej masy dodać pokrojone składniki: ser feta i pomidory suszone pokrojone w kostkę, oliwki pokrojone w ćwiartki oraz drobno posiekaną natkę pietruszki.
Przyprawić pieprz i zioła prowansalskie. Wymieszać. Masę wyłożyć do papilotek, zajmując 3/4 jej objętości. Piec 20-25 min. w temp.180 stopni.
Podawać na ciepło lub na zimno.