Sposób przygotowania:
Sałatka z pieczonym pstrągiem w tortilli
Rybę umyć, osuszyć, przyprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb. Zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni przez 10 min.
Następnie otworzyć folię i zostawić w piekarniku jeszcze na 5 min. Wystudzonego pstrąga pokroić na mniejsze kawałki.
Sałatę porozrywać na mniejsze kawałki i ułożyć na talerzu. Pomidorki umyć i pokroić w ćwiartki, oliwki na połówki, a ser feta w kostkę. Wyłuskać ziarenka granatu.
Oliwę z oliwek wymieszać z sokiem z cytryny. Dodać miód, musztardę, sól oraz pieprz i wymieszać aby wszystkie składniki połączyły się.
Sałatę wymieszać z pokrojonymi pomidorkami, oliwkami serem feta, granatem oraz sosem i podać w tortilli.
Następnie otworzyć folię i zostawić w piekarniku jeszcze na 5 min. Wystudzonego pstrąga pokroić na mniejsze kawałki.
Sałatę porozrywać na mniejsze kawałki i ułożyć na talerzu. Pomidorki umyć i pokroić w ćwiartki, oliwki na połówki, a ser feta w kostkę. Wyłuskać ziarenka granatu.
Oliwę z oliwek wymieszać z sokiem z cytryny. Dodać miód, musztardę, sól oraz pieprz i wymieszać aby wszystkie składniki połączyły się.
Sałatę wymieszać z pokrojonymi pomidorkami, oliwkami serem feta, granatem oraz sosem i podać w tortilli.