Sposób przygotowania:
Pierożki z kurczakiem i warzywami
Drożdże rozpuszczamy w śmietanie z dodatkiem cukru. Mąkę przesiewamy z masłem, dodajemy pozostałe składniki, wlewamy drożdże. Wyrobione ciasto wkładamy na 30 minut do lodówki.
Piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy i podsmażamy na oleju.
Marchewkę gotujemy do miękkości i kroimy w kostkę. Cebulę i paprykę również kroimy w kosteczkę. Mięso i warzywa mieszamy ze sobą.
Ciasto wałkujemy na prostokąt, kroimy na kwadraty, na środek wykładamy farsz i zlepiamy. Wykładamy na natłuszczoną blaszkę. Smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy czarnuszką.
Pieczemy około 35-40 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)
Piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy i podsmażamy na oleju.
Marchewkę gotujemy do miękkości i kroimy w kostkę. Cebulę i paprykę również kroimy w kosteczkę. Mięso i warzywa mieszamy ze sobą.
Ciasto wałkujemy na prostokąt, kroimy na kwadraty, na środek wykładamy farsz i zlepiamy. Wykładamy na natłuszczoną blaszkę. Smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy czarnuszką.
Pieczemy około 35-40 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)