SUPERPRZEPIS

Szaszłyki z piersi indyka z pieczarkami

  • 1
         
ocena: 5/5 głosów: 3
Szaszłyki z piersi indyka z pieczarkami

Danie obiadowe w wersji fit. W sezonie letnim takie szaszłyki przygotowuję na grilla. Gdy nadchodzi zima grilla zamieniam na piekarnik.

Składniki:

Szaszłyki z piersi indyka z pieczarkami

 

  • 50 dag pieczarek
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cukinia
  • 1 czerwona cebula
  • 1 pierś indycza (ok. 80 dag)
  • 50 dag pomidorków koktailowych

marynata:

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z piersi indyka z pieczarkami

ETAP 1:

Szaszłyki z piersi indyka z pieczarkami
Szaszłyki z piersi z indyka z pieczarkami

Mięso kroimy w kostkę. Resztę składników kroimy na mniejsze kawałki. Składniki marynaty łączymy dokładnie ze sobą. Marynujemy mięso. Odstawiamy na min. 1 h w chłodne miejsce.

Na patyki do szaszłyków nadziewamy indyka i resztę składników według wybranej przez siebie kolejności.

Owijamy folią aluminiową i pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 30-45 min. Pod koniec pieczenia odwijamy szaszłyki z folii i posypujemy solą ziołową.

Pieczemy do zrumienienia mięsa.