Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Biało- czerwona sałatka z fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna sałatka to ciekawe połączenie składników. Idealna jako dodatek do grilla i spotkania z przyjaciółmi.

Biało- czerwona sałatka z fetą

Składniki:

Biało- czerwona sałatka z fetą

 

 

Sposób przygotowania:

Biało- czerwona sałatka z fetą
Kapustę pekińską kroimy w cienkie paski. Pomidora parzymy, obieramy ze skórki, usuwamy ziarna i siekamy w średniej wielkości cząstki. Oczyszczoną paprykę kroimy w niedużą kostkę. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę przecinamy na pół i kroimy w cienkie pół talarki. Na koniec dodajemy ser feta pokrojony w średniej wielkości kostkę. Tak przygotowane składniki doprawiamy solą i pieprzem i polewamy olejem. Mieszamy i chłodzimy w lodówce przed podaniem.