Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Biszkopciki wg Megg

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Moje ulubione biszkopciki

Biszkopciki wg Megg Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biszkopciki wg Megg

 

  • 3 jajka
  • 80 g cukru
  • 75 g mąki
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Biszkopciki wg Megg
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Po troszku dosypywać cukru i ubijać. Dodać żółtka i ubić. Na koniec dodać powoli przesianą mąkę i delikatnie wszystko wymieszać. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z grubą nasadką i wyciskać na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia, niewielkie biszkopty. Biszkopciki oprószyć cukrem pudrem i pozostawić na 4 min by wyschły. Następnie biszkopciki znów oprószyć cukrem pudrem i wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w 180st przez ok. 13 min aż będą miały złoty kolor.
Biszkopciki wg Megg
Biszkopciki wg Megg
Biszkopciki wg Megg
Biszkopciki wg Megg

Tagi:

jajko jajka