krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Biszkopt

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobre polecam wszystkim

Biszkopt

Składniki:

Biszkopt

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt
Na blaszkę standardową i tortownicę średnią robię z 6−7 jaj zależy czy sa duże czy małe,,,i teraz na każde jajko daje 4 dag.mąki tortowej i 4 dag cukru czyli jak robię z 6 jaj to daję:
24 dag.cukru
24 dag. mąki tortowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Białka ubić na sztywno,następnie dodać cukier−ciągle ubijając i po 1 zółtku,,jak masa jest ubita na puch obroty miksera zmniejszam na nr.1 i powolutku po 1 łyżce dodaję mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia..piekę 30minut w 170*..otwieram piekarnik nie wczesniej niż po 10 minutach..pozdrawiam i życze udanych torcików