Mandaryna

Mandaryna

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Biszkopt

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Ten biszkopt wychodzi zawsze mięciutki :)

Biszkopt

Składniki:

Biszkopt

 

  • 5 jaj
  • 5 łyżek cukru
  • torebka cukru waniliowego
  • 5,5 łyż.maki pszennej
  • 1łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Biszkopt
Oddzielamy żółtka od białek i ubijamy białka na sztywno,następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy i dalej ucieramy,dodając kolejno po 1 żółtku cały czas miksując.Gdy ciasto już będzie dobrze utarte dodajemy mąkę i delikatnie łyżką mieszamy z ciastem.Tak wymieszane cisto nakładamy na wczesniej wysmarowaną blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wsadzamy do piekarnika ,gdzie przez ok 20 min.pieczemy w temp. 160-170stopni, gdy bedziemy widzieć ,że boki odchodzą,to już jest gotowy :)

Tagi:

mak biszkopt