.Dominika.

.Dominika.

Szef Kuchni
[Przepisów: 27]

Biszkopt kokosowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Miękki, puszysty, wilgotny biszkopt z nutką kokosu.

Biszkopt kokosowy.

Składniki:

Biszkopt kokosowy.

 

  • 5 jaj
  • szkl. maki
  • pol szkl. maki ziemniaczanej
  • szkl cukru
  • opakowanie cukru waniliowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenie
  • szczypta soli
  • garść wiórek kokosowych

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt kokosowy.
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywna piane ze szczypta soli. Żółtka ubić z cukrami. Połączyć wymieszać. Maki przesiać z proszkiem do pieczenia połączyć i wymieszać z ubitymi jajkami. Dodać garść wiórek kokosowych wymieszać . Piec w piekarniku .

Tagi:

mak biszkopt