Sposób przygotowania:
Biszkopt z kremem i malinami1

Oddzielam białka od żółtek. Białka ubijam na sztywną pianę, następnie stopniowo dodaję cukier i dalej ubijam, aż do całkowitego rozpuszczenia cukru w pianie. Następnie dodaję żółtka i mieszam, później dolewam olej, mąkę i proszek do pieczenia dokładnie mieszając.
2

Ciasto wylewam na blachę wyłożoną papierem piekę 30 minut 180 stopniach.Ciasto wyjmuję i czekam aż ostygnie
3.

Śmietankę do ciast ubijam na szybkich obrotach, na koniec dodaję cukier i jeszcze chwilę mieszam. Wykładam równomiernie na ciasto
4.

Na rozsmarowany krem wykładam maliny. Wkładam do lodówki na 3 godziny, aż śmietanka sie zetnie.
5.

Ciasto ze stężałym kremem wyjmuję z lodówki, kroję w kawałeczki i podaję.