Sposób przygotowania:
Ciasto ze szpinakiem
Szpinak ponoć najlepszy mrożony więc go rozmrażamy i odciskamy. Jajka wybijamy, dodajemy cukry i ubijamy na puszystą masę. Dodajemy mleko, olej i mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia.
Na koniec dodajemy szpinak. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia dużej blaszki i pieczemy do suchego patyczka ok 35-40 min w 180 stopniach.
Upieczone ciasto studzimy i przekrawamy na połowy. Obie połówki ciasta od przekrojonej strony smarujemy dżemem albo powidłami.
Żelatynę rozprowadzamy w niewielkiej ilości gorącej wody. Śmietanę schładzamy i ubijamy na sztywno, dodajemy cukry i ser.
Wszystko dobrze mieszamy i dodajemy żelatynę. Przygotowaną masę śmietanowo serową wykładamy na spodni blat. Przykrywamy drugą częścią ciasta.
Lekko dociskamy(można trochę obciążyć). Wierzch ciasta polewamy polewą czekoladową zasypujemy wiórkami kokosowymi.
Na koniec dodajemy szpinak. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia dużej blaszki i pieczemy do suchego patyczka ok 35-40 min w 180 stopniach.
Upieczone ciasto studzimy i przekrawamy na połowy. Obie połówki ciasta od przekrojonej strony smarujemy dżemem albo powidłami.
Żelatynę rozprowadzamy w niewielkiej ilości gorącej wody. Śmietanę schładzamy i ubijamy na sztywno, dodajemy cukry i ser.
Wszystko dobrze mieszamy i dodajemy żelatynę. Przygotowaną masę śmietanowo serową wykładamy na spodni blat. Przykrywamy drugą częścią ciasta.
Lekko dociskamy(można trochę obciążyć). Wierzch ciasta polewamy polewą czekoladową zasypujemy wiórkami kokosowymi.