Sposób przygotowania:
Biszkopt z winogronem
Winogrono płuczemy i osuszamy, obrywamy owoce z" kiści". Powinno ich być ok 2 szkl.
Jajka wybijamy oddzielając żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy cukier i żółtka.
Następnie wodę,olej i aromat. Na koniec dodajemy mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia.
Ciasto przekładamy do przygotowanej dużej blaszki. Zasypujemy owocami (można je oprószyć mąką). Pieczemy ok 35 min w 180 stopniach. Wystudzone ciasto można posypać cukrem pudrem,
Jajka wybijamy oddzielając żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy cukier i żółtka.
Następnie wodę,olej i aromat. Na koniec dodajemy mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia.
Ciasto przekładamy do przygotowanej dużej blaszki. Zasypujemy owocami (można je oprószyć mąką). Pieczemy ok 35 min w 180 stopniach. Wystudzone ciasto można posypać cukrem pudrem,