katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1375]

Biszkopt z winogronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczne ciasto troszkę kwaskowe i pomimo że uciekły mi winogronka na spód było smaczne. Nawet nie przeszkadzały "kamyczki".

Biszkopt z winogronem

Składniki:

Biszkopt z winogronem

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z winogronem
Winogrono płuczemy i osuszamy, obrywamy owoce z" kiści". Powinno ich być ok 2 szkl.

Jajka wybijamy oddzielając żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy cukier i żółtka.

Następnie wodę,olej i aromat. Na koniec dodajemy mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia.

Ciasto przekładamy do przygotowanej dużej blaszki. Zasypujemy owocami (można je oprószyć mąką). Pieczemy ok 35 min w 180 stopniach. Wystudzone ciasto można posypać cukrem pudrem,

Tagi:

ciasto