Sposób przygotowania:
Biszkopt z masą śmietanowo-jogurtową
Z jajek oddzielić białka i żółtka. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodawać porcjami cukier i dalej ubijać. Dodać żółtka i dalej ubijać. Na koniec dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 40 minut. Ciasto wystudzić.
Rozpuścić galaretkę w szklane wody. Ubić śmietanę z cukrem pudrem, dodawać porcjami jogurt ciągle miksując. Na koniec dodać wystudzoną galaretkę i wymieszać.
Wylać masę na wystudzone ciasto. Na wierzch położyć owoce.
Rozpuścić galaretkę w szklane wody. Ubić śmietanę z cukrem pudrem, dodawać porcjami jogurt ciągle miksując. Na koniec dodać wystudzoną galaretkę i wymieszać.
Wylać masę na wystudzone ciasto. Na wierzch położyć owoce.