ciachaoliwki

ciachaoliwki

Szef Kuchni
[Przepisów: 30]

Biszkopt zawsze na 100%

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zawsze wychodzi, taki jaki ma być.

Biszkopt zawsze na 100%

Składniki:

Biszkopt zawsze na 100%

 

  • 6 jaj
  • 1 ½ szklanki cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki wody przegotowanej
  • 1 łyżka octu

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt zawsze na 100%
Ubić pianę, powoli dodając żółtka, mąkę i cukier(po łyżce stołowej). Piec 30-35 minut w temp. 175º.

Tagi:

biszkopt