lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Biszkopt ze śliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Łatwe szybkie :) polecam szczególnie kiedy nie masz czasu

Biszkopt ze śliwkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Biszkopt ze śliwkami

 

  • 5 jaj
  • 5 łyżek mąki tortowej
  • 5 łyżek maki ziemniaczanej
  • cukier 200 gram
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • śliwki 20 szt

Sposób przygotowania:

Biszkopt ze śliwkami
Żółtka ubijamy z cukrem dodajemy rozpuszczona margarynę następnie ubite białko z odrobina soli delikatnie mieszamy i dodajemy make przesianą z proszkiem do pieczenia na koniec delikatnie kładziemy śliwki które wtopią się w ciasto i do pieca na 45 minut w 180 stopniach piec
Biszkopt ze śliwkami
Gotowe ciasto biszkoptowe wylewamy do formy sredniej wielkości
Biszkopt ze śliwkami
Ze siwek wycinamy pestki myjemy sliwki i odsączamy