iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 634]

Biszkoptowa pianka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Takie pianki to są jednymi z najprostszych deserów. Można bardzo szybko go przygotować i nie sposób żeby się nie udał.

Biszkoptowa pianka

Składniki:

Biszkoptowa pianka

 

  • 2 serki homogenizowane,
  • 2 galaretki truskawkowe,
  • 1 galaretka agrestowa,
  • 1 szklanka zmielonych orzechów włoskich,
  • opakowanie biszkoptów podłużnych.

Sposób przygotowania:

Biszkoptowa pianka
Galaretki truskawkowe rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody, agrestową w szklance gorącej wody. Przestudzić i dodać galaretki do utartych serków, dodać orzechy. Tortownicę wykładamy biszkoptami i wylewamy masę, wrzucamy także do niej kilka biszkoptów. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.Aby pianka zesztywniała.

Tagi:

biszkopt