Sposób przygotowania:
Malinowe mleczna pianka
Oddzielić białka od żółtek.Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę.Ubijając dodawać po jednym żółtku.Mąkę pszenną wymieszać z mąką ziemniaczaną, dodać do masy. Wlać stopiony tłuszcz i lekko wymieszać. Ciasto rozsmarować na wyłożonej pergaminem blasze, wygładzić nożem i wstawić do mocno nagrzanego piekarnika, piec w temp. 200 stop.C. przez 15 minut. Utrzeć skórkę z cytryny i wycisnąć sok. Jogurt wymieszać z cukrem sokiem i skorką z cytryny i połową rozpuszczonej elatyny. 2/3 śmietany ubić na sztywno dodać do masy. maliny przebrać i opłukać, niewielką część zostawić do dekoracji, a resztę owoców ułożyć na spodzie biszkoptowym. Na malinach rozsmarować masę jogurtową i wstawić na 2 godziny do lodówki. resztę żelatyny rozpuścić, wymieszać z sokiem wiśniowym, gdy zacznie tężeć polać nią masę jogurtową. Gotowe ciasto wstawić na 1 godzinę do lodówki. Resztę śmietany ubić na sztywno, przełożyć do szprycy. mleczna pianka udekorować śmietaną i malinami.