Sposób przygotowania:
Tort z mleczną pianką
Pieczemy dwa biszkopty do jednego użyłam zielonego barwnika tj do okrągłego a biszkopt serduszko upiekłam normalnie - wyszedł zółto-biały. Jeden biszkopt ma kształt serca , drugi jest okrągły. Biszkopt zielony przekroiłam na 3 a serce na dwa. Najpierw zrobiłam masę z soku typu Kubuś o smaku truskawki. Można użyć np soku marchewkowego czy zielonego z kiwi. Na tym soku ugotowałam budyń używając zamiast mleka sok .Gorącą masę nałożyłam na jeden biszkopt i nakryłam drugim odłożyłam do lodówki. Następna jest masa mleczna pianka. 1, 5 szt galaretki rozpuściłam w gorącej wodzie użyłam trochę więcej niż pół szklanki wrzątku. Dobrze wymieszałam i lekko przestudziłam. Zimne mleko zagęszczone niesłodzone ubiłam na pianę dodawałam pomalutku rozpuszczoną galaretkę - miksujemy. Pianę nakładamy na kolejny biszkopt. Środek okrągłego biszkoptu posmarowałam konfiturą śliwkową i położyłam biszkopt serduszko. Nałożyłam mleczna pianka i nakryłam kolejnym biszkoptowym serduszkiem. Wstawiłam do lodówki. Następnie ubiłam śmietanę z fixem i posmarowałam cały tort śmietaną. Wstawiłam do lodówki.Z masy cukrowej zrobiłam gwiazdki i kulki ozdobiłam tort. Okrągłego biszkopta osypałam wiórkami. Wstawiłam do lodówki najlepiej na kilkanaście godzin.
marietta