Pyza

Pyza

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Blat bezowo - kokosowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

taki blat można wykorzystać jako podkład pod bitą śmietanę z owocami albo pokruszyć i dodać do deseru w pucharkach

Blat bezowo - kokosowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Blat bezowo - kokosowy

 

  • 4 białka
  • 2 szczypty soli
  • 150 g cukru pudru
  • 100 g wiórków kokosowych

Sposób przygotowania:

Blat bezowo - kokosowy
Białka ubić na sztywno razem z solą. Nie przerywając miksowania stopniowo dodawać cukier a następnie wiórki. Przełożyć masę bezową do tortownicy - u mnie śr. 24 - dno powinno być wyłożone papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 st. C a po 10 minutach zmniejszyć temperaturę do 100 st. C i piec kolejne 20 - 30 minut. Ostudzić w wyłączonym piekarniku.
Blat bezowo - kokosowy
białka - nie muszą być zimne - ubić na sztywną pianę
Blat bezowo - kokosowy
nie przerywając miksowania dodawać stopniowo cukier puder
Blat bezowo - kokosowy
wmieszać także wiórki kokosowe - chwilę razem miksować
Blat bezowo - kokosowy
kokosową bezę przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia

Tagi:

blat