petronella

petronella

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Bloczek mleczno-kakaowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bloczek mleczno-kakaowy:))

Bloczek mleczno-kakaowy

Składniki:

Bloczek mleczno-kakaowy

 

  • cukru, 25 dag tłuszczu (margaryna lub masło, p.s polecam margaryne), bakalie (do wyboru p.s. najlepsze sa orzechy)

Sposób przygotowania:

Bloczek mleczno-kakaowy
Kakao wymieszać z mlekiem w proszku. Wodę, cukier i tłuszcz zagotować. nastepnie stopniowo wlewać tłuszcz z cukrem do mleka w proszku, dobrze rozetrzeć. Dodac bakalie, wymieszać. Przełożyć do formy wyłożonej folią aluminiową. Włozyc na jedną godzinę do lodówki. Potem kroić grube plastry (uwaga na palce poniewaz ciasto jest bardzo twarde).

Tagi:

bakalie