Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Blok biały czekoladowy

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Blok czekoladowy, z bakaliami, u mnie skromnie z orzechami i rodzynkami, następnym razem dodam także suszoną żurawinę, morele i inne.Polecam

Blok biały czekoladowy

Składniki:

Blok biały czekoladowy

 

Sposób przygotowania:

Blok biały czekoladowy
Masło rozpuszczamy z wodą, zestawiamy z ognia dodajemy cukier i cukier waniliowy. Następnie dodajemy powoli przesiane mleko w proszku ciągle mieszając. Do masy dodajemy orzechy i rodzynki ( tutaj możemy dodać ulubione, po prostu miałam pod ręką orzechy i rodzynki więc tylko takie dodałam) Formę - mała (12x21 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy masę dociskamy, wyrównujemy wierzch odstawiamy na kilka godzin do lodówki, najlepiej na całą noc. Po wyciągnięciu kroimy w plastry, następnie w kostkę i konsumujemy;)źródło przepisu:http://rodzinkawkuchni.blox.pl/2013/02/Bialy-blok.html

Tagi:

czekolada