lucyna19

lucyna19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 83]

blok budyniowo-czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Najlepiej smakuje z mlekiem-zimnym!

blok budyniowo-czekoladowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

blok budyniowo-czekoladowy

 

  • 5 paczek herbatnikow (po 50g),
  • 5 torebek budyniu czekoladowego bez cukru,
  • 2 łyżki kakao,
  • 2 jaja,
  • 300 g cukru pudru,
  • 1 kostka masła

Sposób przygotowania:

blok budyniowo-czekoladowy
Jajka ubijamy z cukrem pudrem.Maslo rozpuscic i ostudzic.Po ostudzeniu dodajemy do jajecznej masy.Mieszamy.Dodajemy suchy budyn, kakao i pokruszone herbatniki.Dokladnie mieszamy.Mase przekladamy do formy-keksowki, mocno ugniatamy i wstawiamy do lodowki.Spoazywamy na drugi dzien po zrobieniu.Kroimy w plastry.
blok budyniowo-czekoladowy
Etap 1

Tagi:

beza bezy