jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 436]

Blok czekoladowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Czekoladowy deser z pokruszonych herbatników i polewy czekoladowej:)

Blok czekoladowy

Składniki:

Blok czekoladowy

 

  • 2 szklanki cukru kryształu
  • 2 kostki masła
  • 8 łyżek kakao
  • 24 łyżki mleka
  • 8 paczek herbatników

Sposób przygotowania:

Blok czekoladowy
Cukier, masło, kakao i mleko zagotować w garnku, odstawić aby przestygło. Herbatniki pokruszyć na drobno i wysypać na głęboką blaszkę (może być tortownica lub keksówka), a następnie zalać je wcześniej przygotowaną masą czekoladową. Odstawić do zastygnięcia.