Sposób przygotowania:
Blok czekoladowy. Biały lub ciemny
Wstawić garnek na ogień i wlewać po kolei wszystkie składniki prócz mleka w proszku
Wszystko regularnie mieszając,wszystko na małym ogniu .
Po rozpuszczeniu wszystkich składników,trzeba ostudzić masę.i wsypać mleko w proszku. i wymieszać (Można dodać herbatniki,orzechy lub bakalie) wg własnych upodobań .
Wylać do keksówki bądź innej formy.
Następnie wstawić od lodówki aż stwardnieje.
Jeżeli chcemy uzyskać bialy blok po prostu nie dodajemy kakao
Wszystko regularnie mieszając,wszystko na małym ogniu .
Po rozpuszczeniu wszystkich składników,trzeba ostudzić masę.i wsypać mleko w proszku. i wymieszać (Można dodać herbatniki,orzechy lub bakalie) wg własnych upodobań .
Wylać do keksówki bądź innej formy.
Następnie wstawić od lodówki aż stwardnieje.
Jeżeli chcemy uzyskać bialy blok po prostu nie dodajemy kakao