Sposób przygotowania:
Biały blok czekoladowy z płatkami kukurydzianymiETAP 1:

1. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
ETAP 2:

2. W rondelku zagotować 3/4 szklanki wody dodać pokrojone w kawałki masło i cukier. Całość rozpuścić do uzyskania płynnej konsystencji.
ETAP 3:

3. Do miski wsypać mleko w proszku, wlać rozpuszczone masło z cukrem oraz czekoladę. Całość wymieszać do otrzymania jednolitej masy. Następnie do masy dodać 150g płatków oraz drobno pokrojoną żurawinę, wszystko ponownie wymieszać.
ETAP 4:

4. Żurawinę drobno pokroić.
ETAP 5:

5. Masę wylać do keksówki o wymiarach 12x29cm, natłuszczonej olejem i wyłożonej folią spożywczą. Na wierzchu posypać płatkami kukurydzianymi i wstawić do lodówki aż ciasto zastygnie.
ETAP 6:

Po tym czasie wyjąć ciasto z formy, usunąć folię i polać rozpuszczoną gorzką czekoladą.
Jagoda.L
gosiapiotrek23
EwelinaP
mocsłodkości
robaczek