Sposób przygotowania:
Szybkie racuszki z jabłkami
Jabłka umyć, obrać i pokroić w kostkę.
Jajko ubijamy z cukrem na puszystą masę do masy dodajemy na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Dokładnie mieszamy dodajmy jabłka i ponownie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy łyżką porcję ciasta smażymy na małym ogniu z obu stron.
Przestygnięte posypujemy cukrem pudrem.
Jajko ubijamy z cukrem na puszystą masę do masy dodajemy na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Dokładnie mieszamy dodajmy jabłka i ponownie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy łyżką porcję ciasta smażymy na małym ogniu z obu stron.
Przestygnięte posypujemy cukrem pudrem.
balbionka
robaczek